Is het goed om te sporten met spierpijn?
Alleen al het horen van het woord 'agujetas' voelen we de pijn van de steken die je ervaart na een intensievere training dan je gewend bent. En de vraag hier is, is het goed om te sporten met agujetas?
Iedereen heeft op een gegeven moment spierpijn gehad. En nee, het is niets aangenaams, hoewel het deel uitmaakt van het aanpassingsproces van de spier, dat probeert meer kracht en uithoudingsvermogen te krijgen voor de volgende sportdag.
Rondom de spierpijn zijn allerlei mythen en stedelijke legendes verspreid die je alleen maar meer verwarren als je ze op de meest geschikte manier wilt aanpakken.
In dit artikel willen we licht werpen op een van de meest voorkomende twijfels onder sportliefhebbers en bespreken of het verstandig is om door te gaan met fysieke activiteiten met deze spierpijn. Laten we gaan!
Is het goed om te sporten met spierpijn?
Wie de onaangename sensatie van spierpijn heeft ervaren, heeft zich waarschijnlijk op de bank gekruld om uit te rusten op het hoogtepunt van de pijn.
De ongemakken veroorzaakt door spierpijn kunnen ervoor zorgen dat je inactief blijft in de dagen daarna. Als het gaat om milde ongemakken, is het ook niet aan te raden om niet fysiek actief te blijven, omdat deze pijn soms baat heeft bij beweging.
Men zou kunnen zeggen dat het slecht is om te sporten met spierpijn zolang deze je echt beletten om je dagelijkse routine voort te zetten. In dat geval heb je waarschijnlijk te maken met een blessure.
Daarom, als we de vraag is het aan te raden om te sporten met spierpijn? beantwoorden, is het antwoord: het hangt ervan af.
Als de pijn erg intens is, is de beste manier om te handelen door kou toe te passen, met een zak ijs of koud water, op het meest pijnlijke gebied, om de ontspanning van de spier te bevorderen.
In het geval van milde ongemakken, helpt het om te sporten met spierpijn je spieren te herstellen en, als gevolg daarvan, de pijn die hiermee gepaard gaat te verlichten. Het is zeer aan te raden om actief te blijven, zij het op een lager niveau, terwijl je spierpijn hebt om het risico op blessures te verminderen.
In dit opzicht zou de zwempraktijk de meest voordelige zijn om actief te blijven terwijl je last hebt van spierpijn. Het masserende en compressieve effect dat het water op de spieren uitoefent, werkt zeer effectief in het verminderen van pijn, versterkt de spieren en verhoogt de bloedstroom.
Die uitleg helpt ons de bewering te verduidelijken die stelt dat de spierpijn verdwijnt met meer beweging. Als je dezelfde routine blijft doen die de spierpijn heeft veroorzaakt, maak je een grote fout. In feite zul je alleen maar meer pijn krijgen.
Rust, samen met lichte lichaamsbeweging, is de beste remedie om spierpijn te verlichten en je herstel te bevorderen. Als je het nodig acht, kun je ook een ontstekingsremmer nemen om de pijn te verminderen.
Aan de andere kant, de uitvoering van rekken na zachte oefeningen zal het ook een grote verlichting voor je lichaam zijn.
Waarom verschijnen de spierpijn?
Spierpijn zijn micro scheurtjes in de vezels die ontstaan door de gebrek aan aanpassing van de spiergroepen aan een bepaalde intensiteit van de oefening.
Na een intensievere training dan je gewend bent, doen de spierpijn zich ongeveer 24 uur later voelen, met een piek na 48 uur.
Hoe voelt het om spierpijn te hebben? Als je het hebt ervaren, weet je waar we het over hebben: gevoeligheid, spierspanning, verzwakking, scherpe pijn in de gebieden die de meeste inspanning hebben geleverd tijdens de oefening, evenals zwelling van de spieren.
Dit klinische beeld, dat tot een week kan aanhouden, roept altijd de vraag op of het verstandig is om regelmatig te blijven trainen en, in dat geval, welk type oefening te doen.
Hoe spierpijn te voorkomen?
Zoals we aan het begin hebben vermeld, verschijnen spierpijn op natuurlijke wijze in ons lichaam, als reactie van de spiervezels op intense oefening, boven wat je normaal gesproken doet.
Het voorkomen van spierpijn is een ingewikkelde taak en nee, water met suiker voorkomt geen spierpijn. Sterker nog, er is geen bewijs van waar deze mythe vandaan komt, maar het feit is dat veel mensen vertrouwen op dit ongefundeerde middel.
Sommige studies bepalen dat als we voorafgaand aan de training opwarmen, evenals een sessie van rekken aan het einde, dit helpt om de spierpijn die later optreedt te verminderen, dat wil zeggen, de spierpijn.
Daarnaast, noteer de volgende tips als je wilt dat je ervaring met de spierpijn zo draaglijk mogelijk is:
- Hydratatie thee: water en isotone dranken drinken in elke fase van de oefening zal je helpen de pijn van spierpijn te verlichten.
- Verhoog de intensiteit van de oefening geleidelijk.: na lange tijd weer sporten is de beste voedingsbodem voor het ontstaan van spierpijn. Het is ideaal om zowel de tijd van de oefening als de intensiteit van de training geleidelijk te verhogen, en niet alles in de eerste week te geven.
- Juiste voeding: voedingsmiddelen rijk aan polyfenolen, zoals tomaten, bessen, bonen of linzen, bevatten ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen van grote waarde om spierpijn te voorkomen en te verlichten.
Aanbevolen artikelen die je zullen helpen om spiermassa te herstellen en de intensiteit van spierpijn te verminderen.
Hoewel spierpijn praktisch onvermijdelijk is bij het sporten, vooral als je net begint en je lichaam nog niet gewend is aan een intensiever ritme, zijn er enkele artikelen die je kunnen helpen om je spieren te herstellen en zo de pijn te verlichten, zodat je na het sporten weer normaal kunt functioneren.
Bij Fitness Tech raden we in de eerste plaats onze spiermassagepistool aan, dat precies is gericht op het verlichten van spierpijn en het voorkomen van blessures, en een foam roller, een praktische, stevige maar gewatteerde roller die helpt om de spieren die zijn belast te masseren om zo mogelijke pijn te verminderen.
Gracias, me quedo bien claro.
Laat een reactie achter